Jäsenkirja 3.2018

Turun Valkonauha ry                                                                           Jäsenkirje 3,    3.7.2018

 

 

Hyvä Turun Valkonauhan jäsen ja kannattajajäsen

 

Tervehdimme teitä kesäkirjeellä kertoaksemme muutoksista, ylimääräisestä vuosikokouksesta sekä tulevan syksyn tapahtumista. Suomen Valkonauhaliitto päätti hakea STEAlta Kaikkien naisten talo - hankkeen siirtoa Turun Valkonauhalle. STEAn tekemän päätöksen mukaan hanke siirtyi Turun Valkonauhan hallintaan 1.7.18.  Sen mukana saimme kaksi työntekijää: hankevastaava Minna Saundersin ja hanketyöntekijä Elizabelle Laineen. He vastaavat projektin käytännön toteuttamisesta. Hallitus on nimittänyt Minna Saundersin Turun Valkonauha ry:n toiminnanjohtajaksi 1.7.2018 alkaen.

Kaikkien naisten talo muutti Itäharjulta Sairashuoneenkatu 6 A tiloihin, jotka on vuokrattu taloyhtiöltä. Turun Valkonauhan toimisto muuttaa elokuussa 2018 osoitteeseen Sairashuoneenkatu 6 A 1.

Hankkeen tulo aiheuttaa muutoksia ja velvoitteita yhdistyksen toimintaan. Hallitus katsoo, että hankkeen hallinnoinnin ja rahoituksen hoitamisen vuoksi on syytä muuttaa yhdistyksen sääntöjä niin, että asiat sujuvat rahoittajan toivomalla tavalla.

 

Turun Valkonauhan ylimääräinen vuosikokous pidetään 6.8.18 klo 13.30 Yhteisötalo Lounatuulissa, Läntinen Pitkäkatu 33. Kokouskutsu ohessa.

 

Syksyn toiminta jatkuu entiseen tapaan. Olemme Yhteisötalo Lounatuulten jäsenjärjestö, joten voimme toiminnassamme käyttää edelleen myös Lounatuulten tiloja.

 

Kohtaamiskahvila kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen arki-maanantai klo 12.

6.8. kokoonnumme Lounatuulissa. Syyskuusta alkaen Kohtaamiskahvila kokoontuu Sairashuoneenkatu 6 A 1:ssä.

 

Elämänkertaryhmät (osallistujilta edellytetään ilmoittautumista ja sitoutumista koko kauden ajaksi ryhmään) kokoontuvat Lounatuulissa, Läntinen Pitkäkatu 33 seuraavasti:

Elämänkerta1, joka toinen tiistai klo 13 – 16 alkaen 4.9.

Elämänkerta 2, joka toinen keskiviikko klo 17 – 20 alkaen 5.9.

Kumpikin ryhmä kokoontuu seitsemän kertaa. Lukukausimaksu ryhmältä on 40 €. Ryhmiä ohjaa FM, taide- ja kulttuurihistorioitsija, vapaa kirjoittaja Saara Vaherjoki-Honkala.

 

Käynnit Maakunta-arkistossa sekä Naispaviljonki työttömille työikäisille naisille jatkuu syksyllä. Ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.


Herkkyys ja tunteet elämän voimavarana – seminaari lauantaina 17.11. klo 11- 14. Perehdymme seminaarissa omien tarpeiden parempaan tunnistamiseen, stressin säätelyyn ja terveellisten rajojen luomiseen menettämättä herkkyyden lahjaa. Kouluttajana on psykoterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja Elina Mäenpää. Tilaisuus ovat osanottajille maksuton ja se sisältää taukotarjoilun (vapaaehtoinen kahviraha). Seminaarin järjestämiseen saadaan taloudellista tukea STEA:lta ja Agricola-opintokeskukselta.

 

Turun Valkonauhan syksyn tapahtumatiedot löytyvät myös kotisivuiltamme www.turunvalkonauha.fi

 

Lutherin sanoin: ”Jumalan sana yksin on oikea aurinko, joka antaa ikuisen päivän, elämän ja ilon. Onnellinen se, joka mielellään katselee tuota valoa.”

 

Lämpöisin valkonauhaterveisin

 

Pirkko Larkela                                                                  Päivi Pennanen

puheenjohtaja                                                                   sihteeri